tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kauniiksi luotu

Kuvissa tänään Nokian kirkon alttaria kaunistavat kukat.


Katsokaa kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa, eivätkä kehrää. Minä sanon teille: ei edes Salomo kaikessa loistossaan ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä. Kun Jumala tuolla tavoin pukee ruohon, joka tänään kasvaa kedolla ja huomenna joutuu uuniin, niin paljon ennemmin hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset!” ( Luuk. 12: 27 – 28 )  
Nykyisin ulkonäköpaineet tuntuvat painavan ihmisiä melkeinpä kehdosta hautaan saakka. Välillä pahastikin vinksahtaneiden ja epärealististen kauneusihanteiden keskellä pääsee helposti unohtumaan, että jokainen ihminen on kedon kukkien tavoin Luojan ainutlaatuinen mestariteos, ei suinkaan muotimittoihin pakotettu tusinatuote. Ei ihminen siitä kaunistu, jos hän haalii kaappeihinsa kalliita voiteita ja vaatteita ja koristelee itseään kilpaa muiden kanssa. Jumalan luomistyön kauneus on ja pysyy, se ei tarvitse parantelua tai korjausta.
Monet meikkipurkit lupaavat poistaa uupumuksen merkit ja peittää epäpuhtaudet, mutta vain Jumalan rakkaus voi uudistaa ja puhdistaa meidät läpikotaisin. Ei mikään rasva synnytä kauneutta, eikä mikään voide saa sitä kestämään. Kauneus on meissä ”sisäänrakennettuna”, ei lisäosana.
Älä siis arastele tai vähättele kauneuttasi, sinä et jää edes kukkaloiston varjoon. Sinä olet Jumalan luomus, Jumalan kuva.


P.S. Väärinkäsitysten välttämiseksi huomautan vielä, etten mitenkään vastusta meikkaamista tai kauniita vaatteita, vaan haluan rohkaista ulkonäöstään epävarmoja ja muistuttaa siitä, ettei meidän todellakaan tarvitse hävetä sitä miltä näytämme (edes huonona hiuspäivänä), sillä Jumala on meidät hyväksi nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti