perjantai 4. heinäkuuta 2014

Jumalan lupaus

Nokian kirkon alakertaan avattiin monitoimitilat 1970-luvulla. Tilan kattoa koristaa sateenkaari,
joka muistuttaa Jumalan liitosta Nooan - ja kaiken elollisen - kanssa.

      1. Moos. 9: 12 - 15

 Jumala sanoi vielä: ”Tämä on merkkinä liitosta, jonka minä teen teidän sekä kaikkien maan päällä elävien olentojen kanssa kaikkiin tuleviin sukupolviin asti: minä asetan kaareni pilviin, ja se on oleva merkkinä minun ja maan välisestä liitosta. Kun annan pilvien nousta taivaalle ja sateenkaari näkyy pilvissä, muistan liiton, jonka olen tehnyt kaikkien elävien olentojen, kaiken elollisen kanssa: vedet eivät enää koskaan paisu tuhotulvaksi hukuttamaan kaikkea elävää.”

Raamattu on täynnä Jumalan lupauksia lapsilleen. Jumala lupaa suojella, auttaa ja kuunnella. Hän lupaa rakastaa ja pitää huolta. Jumalan lupaukset ovat suuria, mutta niin ovat hänen tekonsakin. Jumalan lupaukset ovat ikuisia niin kuin on Jumala itse.

Oletko sinä nähnyt sateenkaaren? Oletko silloin muistanut Jumalaasi? Olet tai et, sateenkaaren nähdessään Jumala muistaa sinut ja sinulle antamansa lupauksen. Sateenkaari, jonka sinä näet, on yhtä todellinen kuin se, jonka Nooa aikanaan näki. Niin myös Jumalan lupaus on sinun kohdallasi yhtä tosi kuin se oli Nooalle. Eikä vain tämä yksi lupaus, vaan kaikki lupaukset, jotka Jumala Raamatussa antaa, ovat elävän Jumalan todellisia lupauksia jokaiselle, joka uskoo.

Sateenkaaren tie
Sateenkaaren kaunis tie
maasta ylös pilviin vie.
Kirjon värit ihanat
hiljaa meille kertovat:
Sydämestään rakastaa
taivaan Isä maailmaa.
(Jaakko Haavio)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti